Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stichting Ankherplaats verkoopt zorgvastgoed

Mark van Dorresteijn
Stichting Ankherplaats, onderdeel van Zorgcoöperatie Nederland, heeft het zorgvastgoed te koop gezet via openbare inschrijving. Het gaat om circa dertig verhuurde gebouwen in Nederland die kort- of langdurig verhuurd worden.
Een van de locaties van Stichting Ankherplaats
Een van de locaties van Stichting Ankherplaats

Het gaat om (monumentale) zorgboerderijen / landbouwpercelen, woningen, dagbestedinglocaties en bedrijfsruimte van in totaal 16.690 vierkante meter. De verkoop startte op 1 januari 2013 en sluit 15 maart 2013. Monica Criellaard, projectleider afbouw ad interim, laat weten dat de verkoop april, uiterlijk eind mei, afgerond moet zijn.

Schakenbosch en Oude Tempellaan

Naast verkoop van het vastgoed van Stichting Ankherplaats beraadt het bestuur zich momenteel over de toekomst van het vastgoed en terreinen (ca. 28 ha) in het gebied Schakenbosch dat nog in bezit is van Stichting Beheer Zorgvastgoed. Na verkoop van Schakenbosch, blijft het hoofdkantoor en enkele gebouwen (ca. 26 ha) over aan de Oude Tempellaan in Soesterberg, stelt Criellaard. ‘Als van deze laatste twee locaties afstand is gedaan, is Zorgcoöperatie Nederland compleet ontvlochten.’

Stichting Ankherplaats

Stichting Ankherplaats fungeerde als een gezamenlijk vastgoedbedrijf van de bij de Zorgcoöperatie Nederland aangesloten instellingen. De stichting is onderdeel van het samenwerkingsverband Zorgcoöperatie Nederland dat in april 2010 heeft besloten de samenwerking op te heffen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.