Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stichting Antroz en Stichting Warande willen fuseren

Stichting Antroz en Stichting Warande gaan de mogelijkheden onderzoeken om op korte termijn tot een fusie te komen.
Stichting Antroz en Stichting Warande willen fuseren

Antroz en Warande werken sinds enkele jaren samen en willen de activiteiten en deskundigheid bundelen tot een achttal vestigingen aan de oostkant van Utrecht, waar bewoners en cliënten een leef- en zorgklimaat ervaren waarin ze zich thuis voelen. Antroposofische woonzorg zal daarbinnen een eigen identiteit behouden, met woonmogelijkheden in Driebergen, Zeist en De Bilt.

Antroz
Tot Stichting Antroz behoren verzorgingshuis Huize Valckenbosch en Valckenhof-woningen in Zeist, Woonoord Kraaijbeek in Driebergen en verpleeghuis Leendert Meeshuis in De Bilt. In juli 2013 is Antroz gestart met thuiszorg. In totaal werken er ruim 300 medewerkers bij Antroz (168 fte), en 131 vrijwilligers. Antroz biedt wonen en aandachtvolle zorg gebaseerd op het antroposofisch gedachtegoed.

Warande
Stichting Warande bevat verpleeghotel Bovenwegen en de wooncentra Heerewegen en Klein Heerewegen in Zeist, De Loericker Stee in Houten en Schutsmantel in Bilthoven. In het Diakonessenhuis Zeist heeft Warande een dependance voor geriatrische revalidatie. Bij Warande werken 1.030 medewerkers (563 fte) en 470 vrijwilligers. Warande biedt wonen en zorg aan mensen met een brede maatschappelijke belangstelling en wil ouderen ondersteunen om ook op hoge leeftijd te blijven doen wat ze belangrijk vinden. De vestiging Schutsmantel is van oudsher katholiek.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.