Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Stichting PVP breidt uit

Stichting PVP voor vertrouwenspersonen in de zorg breit haar werkterrein uit naar verstandelijk gehandicaptenzorg en ouderenzorg. Dat meldt de stichting tijdens haar 25-jarige lustrum vandaag.

De vertrouwenspersonen van de stichting staan al jaren aan de kant van de ggz-cliënt. Onafhankelijk van de ggz-instellingen geven zij advies en ondersteuning bij vragen en klachten van cliënten.

Methodiek

De komende jaren gaat de Stichting PVP ook in andere zorgsectoren vertrouwenswerk aanbieden. Om te beginnen in de zorg voor mensen met verstandelijke beperkingen en in de ouderenzorg (psychogeriatrie). Hiervoor ontwikkelt de stichting, samen met organisaties uit de betreffende sectoren, een methodiek op maat.

Klachtenorganisaties

Daarnaast gaat de Stichting PVP samen met andere organisaties, de klachtopvang verder professionaliseren. Zo zal een beroepsprofiel voor de vertrouwenspersoon ontwikkeld worden. Dit in nauwe samenwerking met cliëntenorganisaties, zorgaanbieders en andere klachtenorganisaties. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.