Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Stichting Sint Jacob in joint venture met Vebego

Zorgorganisatie Stichting Sint Jacob en schoonmaakbedrijf Vebego zijn gestart met een joint venture ‘Jacob Schoon’. Hago Gezondheidszorg, het in de zorg gespecialiseerde schoonmaakbedrijf uit de Vebegogroep, neemt de uitvoering van het samenwerkingsverband in de prakijk voor haar rekening.
Stichting Sint Jacob in joint venture met Vebego

Stichting Sint Jacob wil in de joint venture zorg voor ouderen combineren met schoonmaakspecialisme in huis. Bestuurder Hans Groenendijk van Sint Jacob: “We zochten

naar synergie. Hago heeft het benodigde schoonmaakspecialisme in huis, wij hebben verstand van zorg voor ouderen en kennen onze bewoners. In deze combinatie zijn we in staat onze bewoners op een kostenefficiënte manier kwalitatief goede schoonmaak te bieden. Bovendien vinden we het belangrijk dat we de verantwoordelijkheid die we hebben naar onze bewoners niet uit de weg gaan.”

Winst

Ook Gert Zoet, regiodirecteur Hago Gezondheidszorg West Nederland ziet in de joint venture

toegevoegde waarde voor beide partijen. “We hebben gezien dat er voor de stichting nog winst te behalen valt op het gebied van kwaliteit en efficiency. En voor Hago en Vebego past een dergelijk samenwerkingsverband naadloos in de strategie, die partnership en samenwerking hoog in het vaandel heeft staan.”

Zorgcentra

Sint Jacob bestaat uit acht zorgcentra en verpleeghuizen, verspreid over Haarlem, Bloemendaal, Overveen en Heemstede, waar ruim dertienhonderd mensen wonen en evenzoveel mensen werken. Hago Nederland B.V. is één van de top vijf spelers in de markt voor schoonmaakbedrijven. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

GroenekruisDomicura in zee met Vebego

Schoonmaak moet CAO-VVT toepassen in Wmo

Schoonmaakreus Facilicom stapt in thuiszorg

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.