Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Stoppen met dubbele medicatiecheck kan

De Twentse zorgorganisatie Carintreggeland schafte een jaar geleden de dubbele controle af bij risicovolle medicatie, tot ieders tevredenheid. Het aantal incidentmeldingen met medicatie is niet veranderd. De dubbele controle is een voorbeeld van de enorme regeldruk die zorgorganisaties veel tijd en mankracht kost. Maar uit de ervaringen van Carintreggeland blijkt het ook veel tijd en mankracht te kosten om de administratieve last af te schudden. 
Vermoeid
Beeld: baranq/stock.adobe.com

Carintreggeland is de eerste zorgaanbieder die

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Meer over de concrete praktijk-inspanningen van Carintreggeland en hoe we hen vanuit de beweging Radicale vernieuwing zorg zoal ondersteunen om hier breder aandacht voor te krijgen:

   2023: Onlangs organiseerden we vanuit Radicale vernieuwing zorg en Carintreggeland een gesprek met Platform medicatieveiligheid in de care. Om op basis van de ervaringen van Carintreggeland te reflecteren op de richtlijn. Dit was met onder andere de Vereniging van apothekers, V&VN en Verenso. Er blijkt veel interesse in hoe Carintreggeland dit doet en behoefte om dit breder onder de aandacht te brengen. Vanuit de gedachte: als dit echt zo werkt, moeten mensen dat weten. Hier ontstond ook het initiatief om hier tijdens het Waardigheid en Trots congres van 3 juli over te vertellen.

   Eind 2022 – op het podium van de landelijke Week van de Radicale vernieuwing met de VWS-directeur langdurige zorg, IGJ, een zorginkoper en mensen van Carintreggeland:
   https://www.youtube.com/watch?v=JQu9q2UL81o

   Zorgvisie-interview met dezelfde VWS-directeur hierover: https://www.rvggz.nl/praktijkvoorbeelden/vws-directeur-langdurige-zorg-regels-durven-schrappen-getuigt-van-bestuurlijk-lef/

   Zomer 2022: interview met Carintreggeland-bestuurder na het symposium dat zij over dit onderwerp organiseerden, onder meer voor deelnemers Radicale vernieuwing zorg. Met een presentatie met stappen die zij doorliepen, video met medewerkers over hun ervaringen, en contactgegevens voor vragen:
   https://www.radicalevernieuwing.nl/actueel/carintreggeland-schaft-verplichting-dubbele-medicatiecontrole-af-meer-tijd-voor-de-client/

   Eind 2020 (opgenomen webinar) op het podium van de landelijke Week van de Radicale vernieuwing over de opstartfase:
   https://www.radicalevernieuwing.nl/praktijkvoorbeelden/terugkijken-sessies-landelijke-inspiratieweek/#17

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.