Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Stoppen met vrije prijzen mondzorg mag van rechter

De regering mag op 1 januari 2013 het experiment met de vrije tandartstarieven stopzetten. Dat heeft de Haagse rechtbank bepaald in een kort geding dat de tandartsen tegen de Staat hadden aangespannen, zo meldt de NOS. De argumentatie van de rechtbank wordt later bekend.
Stoppen met vrije prijzen mondzorg mag van rechter

De belangenorganisatie van de tandartsen NMT stapte in juli naar de rechter, nadat minister Schippers had besloten een eind te maken aan het experiment met de vrije tarieven. Een Kamermeerderheid wil dat de prijzen weer van hogerhand worden vastgesteld. Uit onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit is gebleken dat tandartsbehandelingen 10 procent duurder zijn geworden sinds de tandartsen zelf hun prijzen mogen bepalen. Volgens de tandartsen is het onderzoek onzorgvuldig uitgevoerd en zijn de tarieven nauwelijks gestegen. Nu de tandartsen in het ongelijk zijn gesteld, bepaalt de Nederlandse Zorgautoriteit vanaf 1 januari 2013 weer de tarieven van alle tandartsbehandelingen. (NOS / Beeld ANP Nils van Houts)

Lees meer:

Motie dwingt Schippers te stoppen met vrije prijzen tandarts

Vrije prijzen tandarts doen premies stijgen

NZa werkt aan terugkeer maximumtarieven in de mondzorg

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.