Strengere controle pgb’s uitgesteld

De strenge controle van de Sociale Verzekeringsbank op de uitgifte van persoonsgebonden budgetten is uitgesteld. Mensen die fouten maken bij het indienen van declaraties of zorgovereenkomsten zouden vanaf oktober eigenlijk geen pgb meer uitgekeerd krijgen. Staatssecretaris Van Rijn voert dit strenge beleid nu pas vanaf november in, omdat de helft van alle declaraties fout gaat.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
administratie400.jpg

Momenteel accepteert de SVB nog ingediende declaraties en zorgovereenkomsten die bijvoorbeeld een handtekening missen of waarbij een vinkje verkeerd staat. De SVB liet in augustus weten dat deze coulance vanaf oktober passé zou zijn. Verkeerd ingevulde aanvragen zouden dan niet meer geaccepteerd worden en het SVB zou de betaling van het budget staken. Volgens een steekproef mankeert aan grofweg de helft van alle 140.000 declaraties die maandelijks bij de SVB binnenkomen wat. Van Rijn schrijft deze week aan de Kamer dat hij daarom de coulancetermijn met een maand oprekt. ‘Ketenpartners adviseren de gewenningsperiode voor declaraties met één maand te verlengen.

1
113

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Hoezo klantgericht? Het merendeel van de fouten ontstaat door toedoen van de SVB. Eénzijdig veranderen van voorwaarden, onduidelijke en tegenstrijdige informatie, verkeerde verwerking van juiste en tijdige aangeleverde gegevens, etc. Laat de SVB nu eerst eens zorgen zelf de zaken op orde te hebben.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.