Stress en roosterproblemen bij Tangenborgh Groep

Een deel van de medewerkers van de Tangenborgh Groep heeft weinig vertrouwen in het beleid en de organisatie van de zorginstelling uit Drenthe. Dat stellen vakbonden FNV en CNV en de ondernemingsraad op basis van een enquête onder de medewerkers van de zorgorganisatie. De raad van bestuur erkent dat er uitdagingen liggen op het gebied van personeelsplanning en roosteren.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
klokfotolia400.jpg

De ondernemingsraad van Tangenborgh en de bonden hebben in overleg met de raad van bestuur opdracht gegeven voor een onafhankelijk onderzoek naar werkdruk. De conclusie hiervan is dat medewerkers zich regelmatig machteloos voelen. Men is angstig dat de kwaliteit van zorg achteruit gaat omdat er steeds meer uren zorg ingeleverd moeten worden. Personeelsleden geven aan meer betrokken te willen worden bij keuzes die het management maken over de planning van zorg.

Onderzoek
Vertrouwenspersoon Evelien Pesman heeft uitgezocht of er sprake is van gebrek aan vertrouwen en veiligheid binnen de instelling. Vorige week is dit rapport aangeboden aan het bestuur. 78

0
253

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.