Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Suzanne Booij nieuwe voorzitter LAD

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
Suzanne Booij is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD). Zij volgt Christiaan Keijzer per 1 januari 2019 op.
LAD, Suzanne Booij, artsen,
Foto: LAD

Suzanne Booij is na diverse gesprekken dit najaar door de benoemingscommissie als nieuwe voorzitter voorgedragen. De Ledenraad van de LAD heeft afgelopen donderdag ingestemd met de benoeming.

LAD

De benoemingscommissie heeft Booij verkozen vanwege ‘haar bindende persoonlijkheid, haar bevlogenheid en haar betrokkenheid bij specifieke LAD-thema’s, zoals de positionering van artsen en gezond en veilig werken’, aldus de benoemingsraad. ‘We verwachten dat ze als boegbeeld veel leden zal aanspreken. Ze is gedreven, kan in consensus beslissingen nemen, kan goed knopen doorhakken en pakt het podium als het nodig is.’

Canisius Wilhelmina Ziekenhuis

Booij is neuroloog in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen, met als aandachtsgebied epilepsie en slaap. Daarnaast is zij binnen CWZ bestuurslid en secretaris van de Vereniging Medisch Specialisten in Dienstverband (VMSD). Tussen 2010 en 2013 is ze bestuurslid en later voorzitter geweest van de LVAG. Ze had de leiding bij de samenvoeging van de LVAG en De Jonge Orde tot De Jonge Specialist.

De LAD is geen onbekende voor Suzanne Booij. Tussen 2010 en 2013 zat ze in het – toen nog bestaande – centraal bestuur van de vereniging voor artsen. Sinds 2015 maakt ze deel uit van de LAD-ledenraad.

Christiaan Keijzer

Booij volgt Christiaan Keijzer per 1 januari op, die het na vier jaar tijd vindt voor een nieuw gezicht. Als opvolger wil ze verder op de weg die de LAD een paar jaar geleden is ingeslagen. ‘Onder het voorzitterschap van Christiaan zijn gezond en veilig werken en de positie van artsen binnen hun instelling belangrijke speerpunten geworden.’

Door samenwerkingsverbanden met partners en de mogelijkheid voor verwante beroepsgroepen om zich bij de artsenvereniging aan te sluiten, is het aantal leden naar 34.000 gegroeid. ‘Mijn ambitie is om de LAD de komende jaren nog verder te laten groeien en zichtbaarder te maken voor leden en stakeholders’, aldus Booij.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.