Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

SynQuest wil kwaliteit ggz verbeteren

Zeven ggz-instellingen hebben het samenwerkingsverband SynQuest opgericht om de kwaliteitsformule van zorgbehandelingen te waarborgen. Op deze manier moet de ggz in Nederland naar een hoger plan worden getild. Nu wordt het systeem al gebruikt voor stemmings- en angststoornissen en onbegrepen lichamelijke klachten, voor andere aandoeningen wordt het verder ontwikkeld.

SynQuest past volgens woordvoerder Jan Willem Bloemen goed in de maatschappelijke trend van meer transparantie in de gezondheidszorg. “Ook in de ggz moeten organisaties steeds meer laten zien wat behandelprogramma’s opleveren. Door na een programma patiënten te ondervragen en deze gegevens te analyseren, wordt de effectiviteit van de programma’s gemeten.” Ook kunnen eerste- en tweedelijns behandelaars in het online programma hun behandelingen op elkaar aanpassen.

Kwaliteit van zorg

In de toekomst is het de bedoeling dat ook andere instellingen aan de hand van de kwaliteitsformule gaan werken. “We willen het eerst verder uitontwikkelen”, vertelt Bloemen. “Maar de ggz is een open sector, waar veer van elkaar geleerd wordt.” SynQuest werkt samen met het Leids Universitair Medisch Centrum en het VU Medisch Centrum om de kwaliteitsformule ook wetenschappelijk te onderbouwen.

Samenwerkende instellingen

De zeven instellingen die samenwerken zijn Adhesie GGZ, GGz Breburg Groep, Stichting Buitenamstel Geestgronden, GGZ Delfland, GGZ Noord-Holland-Noord, Reinier van Arkel Groep en Rivierduinen. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Ggz wil van dbc’s af

Politiek wil van kwaliteitscertificaten af

Nederlanders positief over kwaliteit zorg

Ggz-therapeuten in financiële nood

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.