Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tandarts Eurosmile krijgt boete wegens fraude

Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.
Tandartspraktijk Eurosmile B.V. krijgt een boete voor het verkeerd declareren van behandelingen.
Tandarts Eurosmile krijgt boete wegens fraude

Dat meldt de Nederlandse Zorgautoriteit. De NZa mag van de rechter niet openbaar maken hoe hoog het boetebedrag is, zo zegt een woordvoerder.

NZa

De Groningse tandartspraktijk declareerde jarenlang verkeerde prestaties voor het trekken van kiezen en tanden. Het gaat totaal om een bedrag van rond de 35.000 euro. In plaats van de ‘gewone code’ in te vullen bij het eenvoudig trekken van kiezen, vermeldde de tandarts ‘vele male ten onrechte’ een code waarmee zij een 40 euro duurder tarief ontving.

Tandartsen mogen alleen die prestaties declareren die ze hebben uitgevoerd. Ze moeten kunnen uitleggen wat ze hebben gedaan en waarom en bij twijfel de eenvoudigste prestatie declareren. Dat heeft deze tandarts niet gedaan, zo stelt de NZa. De tandarts heeft tegen de boete bezwaar ingediend. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

NZa besluit

Lees hier het boetebesluit

Lees meer:

Motie dwingt Schippers te stoppen met vrije prijzen tandarts

‘We betalen tandartstarieven ook al kost het miljoenen’

‘Tandartsen drijven de prijs niet op’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.