Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tariefmaatregelen AWBZ

Nadat was gebleken dat het oorspronkelijke voorstel om te komen tot een vaste vergoeding per geïndiceerde klasse voor deze functies technisch niet haalbaar is voor 2008, is als alternatief een korting van 7% op het tarief OB en PV voorgesteld. Mede naar aanleiding van reacties uit het veld is in de aanwijzing aan de NZa een aangepaste maatregel opgenomen.

In 2008 zal worden overgegaan tot een tariefkorting van 3,5% op het maximumtarief van OB-algemeen en PV. Daarnaast wordt een bonus/malusregeling geïntroduceerd, die is verbonden aan de omvang van de zorgleverantie per geïndiceerde klasse. Door deze laatste toevoeging wordt alsnog aansluiting gevonden bij het oorspronkelijke voorstel, namelijk een prikkel tot doelmatige zorgverlening.

Ongedaan

In 2008 zal worden overgegaan tot een tariefkorting van 3,5% op het maximumtarief van PV en OB-algemeen. Daarnaast wordt een bonus/malusregeling geïntroduceerd, die is verbonden aan de omvang van de zorgleverantie per geïndiceerde klasse. Indien de zorgaanbieder een adequaat zorgpakket kan aanbieder binnen deze klasse met een lager aantal zorguren dan wordt de tariefkorting ongedaan gemaakt. Indien geen inspanning wordt geleverd dan wordt alsnog de tariefkorting verhoogd tot 7%.

Beleid

Deze matregel is opgenomen in de aanwijzing aan de NZa die vorige week is verzonden en is inmiddels vertaald in de beleidsregels van de NZa. (Zorgvisie – Krista Kroon)

Links

Willekeur bij toekennen verlaagd AWBZ-tarief

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.