Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Te weinig alternatieven voor het verzorgingshuis

Bijna tachtig procent van de senioren wil niet naar een verzorgingshuis. De helft van deze groep zegt echter geen alternatieven te zien voor het traditionele verzorgingshuis. Dit blijkt uit onderzoek dat USP Marketing Consultancy in april 2009 in samenwerking met de Senior Living Group onder ruim 350 55-plussers heeft uitgevoerd.

Een opvallend verschil tussen de groepen 55-plussers is dat hoe hoger het inkomen is, hoe negatiever men staat ten opzichte van verhuizen naar een verzorgingshuis. Uit het onderzoek blijkt verder dat senioren op alle elementen het huidige aanbod van geschikte woningen voor 55-plussers als ‘niet voldoende’ beoordelen. Met name over de hoeveelheid, het type en het soort woningen is men kritisch. Daarbij komt nog dat uit het onderzoek blijkt dat veel van de ondervraagde senioren nog in de zogenaamde ‘ontkenningsfase’ voor wat betreft verhuizing naar een andere woning zitten. Gemiddeld zegt men tot boven hun 80e levensjaar in de huidige woning te kunnen blijven wonen oftewel voor de meesten voor de rest van hun leven. Op een groot aantal elementen zal dit voor de meeste senioren niet mogelijk zijn vanwege beperkte aanpasmogelijkheden van de woning, de beperkte (zorg)voorzieningen in de omgeving en eventueel de permanente zorgmogelijkheden. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Groeiende vraag naar exclusief wonen voor ouderen

Geen nieuwe verzorgingshuizen bij snelweg

Bouwgeld verzorgingshuizen een aanfluiting

Legekamerregeling dupeert verzorgingshuizen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.