Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Te weinig stageplekken bij de thuiszorg’

Ondanks het feit dat zorg steeds meer bij mensen thuis geleverd wordt, lopen de meeste stages nog in de intramurale zorg. Dat signaleert werkgeversvereniging ZorgZijn Werkt op basis van een analyse van personeelsgegevens.
‘Te weinig stageplekken bij de thuiszorg’

Rick ter Stege, directeur van ZorgZijn Werkt heeft de personeelsgegevens van 6.712 medewerkers in de VVT-sector geanalyseerd. ‘Het aanbieden van voldoende stageplekken is vooral van belang om ook in de toekomst te kunnen blijven beschikken over voldoende kwalitatief goed personeel. Bij de extramurale zorg is het percentage stagiairs slechts 1 procent tegenover 9 procent bij zorg in verpleeg of verzorgingshuis. Werkgevers geven aan moeite te hebben de begeleiding op een goede en efficiënte manier te organiseren. Intramuraal wordt de begeleiding van stagiairs gebundeld en zijn er ook meer activiteiten die door stagiairs uitgevoerd kunnen worden dan extramuraal. Denk bijvoorbeeld aan welzijnsactiviteiten. Het is juist belangrijk dat werkgevers samen ‘best practices’ gaan delen om ook intramuraal voldoende stageplekken te kunnen aanbieden.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.