Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Tegenvallers voorjaarsnota in ggz en AWBZ

Het kabinet moet dit jaar vooral meer uitgeven aan geestelijke gezondheidszorg en aan AWBZ-instellingen. Dat blijkt uit de voorjaarsnota die dinsdag is vrijgegeven. De geestelijke gezondheidszorg kost 255 miljoen euro meer dan begroot. Aan AWBZ-instellingen wordt 350 miljoen meer uitgegeven.
Tegenvallers voorjaarsnota in ggz en AWBZ

De totale financiële tegenvallers in de zorg komen uit op 1,1 miljard. De tegenvallers op medisch-specialistische zorg blijven dit jaar beperkt tot 52 miljoen. Bij de huisartsen gaat het om 45 miljoen en bij paramedische zorg om 49 miljoen euro. Grensoverschrijdende zorg is 59 miljoen euro te duur en multidisciplinaire zorgverlening 70 miljoen euro. Ziekenvervoer ging voor 26 miljoen euro over de schreef.

Maatregelen

In de Miljoenennota 2012 zullen de maatregelen worden gepubliceerd om met de overschrijdingen om te gaan. Een deel van de maatregelen zal conform afspraak nog voor het zomerreces bekend worden gemaakt. (Zorgvisie – Eric Bassant / Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Bekijk de Voorjaarsnota 2011

Overschrijding VWS is 1,4 miljard euro

Overschrijding VWS is 2,1 miljard euro

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. nu moet men ook nog een eigenbijdrage betalen als je een behandelaar hebt en controle aan huis om jou in de gaten te houden dat wordt ook 300 euro op een jaar basis en als zij dat hebben dan wordt het automatisch meer.de grote kopstukken die zitten wel goed in de was,naar mij mening vindt ik deze niet terecht, je vraagt toch niet om ziek te worden en te zijn, ik vindt het meer dan triest,dat zij die mensen allemaal moet pakken (waarom toch??)

  2. Lees alle reacties
  3. dat zeggen zij altijd vele dure premies betalen, zij houden nergens geen rekening mee alleen maar als wij het maar hebben. het is geen stijl
    iedereen wordt daar gepekt dat kan niethet is geen manier van doen jullie denken niet aan de burgers ik bedoel de mindere man en je vraagt toch niet om van ziek worden. ik hoop alleen maar dat jullie dit is mogen mee maken,maar ach jullie zitten wel goed in de was, het is treurig

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.