Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tekort aan opdrachten en subsidie nekt Kwadraad

Mark van Dorresteijn
Het bestuur van Kwadraad heeft deze week besloten de organisatie op te heffen. De organisatie voor kwaliteitsonderzoek en training in de ggz en verslavingszorg heeft te maken met afbouw van instellingssubsidie aan de kant van VWS. Daarbij loopt het aantal opdrachten voor onderzoek sterk terug, zo meldt het bestuur.
Tekort aan opdrachten en subsidie nekt Kwadraad

Het teruglopen van onderzoeksopdrachten in de wereld van de GGZ komt volgens de organisatie op een moment dat het ggz-veld door financiële problemen geen verplichtingen aangaat voor activiteiten die niet als hoogstnoodzakelijk gezien worden. “Onderzoek met behulp van ervaringsdeskundigen, zoals Kwadraad dit uitvoert, behoort kennelijk tot die niet-noodzakelijke activiteiten.”

Stopzetting subsidie

“Met het verdwijnen van Kwadraad, wordt wederom een gevoelige slag toegebracht aan de inbreng van het cliëntperspectief in de GGZ”, aldus Kwadraad. Eerder dit jaar viel ook het doek voor Stichting Pandora, die zich inzette voor mensen met psychische problemen. Ook zij kregen te maken met stopzetting van subsidie door het ministerie van VWS. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

René Verkuylen benoemd tot bestuurder Kwadraad

Ggz laat dure declaraties liggen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.