Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tekort huishoudelijke hulpen bij Evean

Thuiszorgaanbieder Evean kampt met een personeelstekort in de huishoudelijke hulp door het ontbreken van vakantievervanging.
Tekort huishoudelijke hulpen bij Evean

“Ook in de verpleging en verzorging is er niet voldoende personeel, maar daar komt het rooster nog net rond”, vertelt woordvoerder Esther van Dalen van Evean. Evean nam verschillende taken over van Amsterdam Thuiszorg. Ook nam het een aantal medewerkers over. “Maar geen vakantiekrachten”, vertelt de woordvoerder. “Daardoor krijgen een aantal mensen nu minder huishoudelijke hulp.” Om hoeveel mensen het gaat is niet bekend.

Oplossen problemen

De Amsterdamse tv-zender AT5 meldde deze week de situatie van een mevrouw die, sinds haar vaste hulp twee maanden geleden op vakantie ging, al wacht op vervangende hulp. “Een vervelende situatie waar echt iets mis is gegaan”, zegt Van Dalen. “Maar dit is niet van structurele aard en het probleem is inmiddels opgelost.” Het tekort aan huishoudelijke hulpen lost zich volgens de woordvoerder na de vakantie gewoon op. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Amsterdam Thuiszorg fuseert met Cordaan

Verdeling Amsterdam Thuiszorg bekend

Evean, Philadelphia en Woonzorg Nederland dichter bij fusie

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.