Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Telegeneeskunde: onmisbaar voor diagnostiek en preventie

De telegeneeskunde maakt de laatste tijd een dynamische ontwikkeling door die in een stroomversnelling is geraakt, onder andere door de coronapandemie en daaruit voortkomende behoeften en uitdagingen in de zorg. Zo is telegeneeskunde al snel een essentiële aanvulling geworden op de traditionele zorg.
Telegeneeskunde: onmisbaar voor diagnostiek en preventie

Er wordt dan ook steeds gretiger gebruik gemaakt van telemedische oplossingen. In plaats van het klassieke doktersbezoek schakelen wij vaker over op tele- en videoconsultaties, ontvangen we e-voorschriften en gebruiken we apps om onze gezondheidstoestand te monitoren. Voor veel specialisaties is telegeneeskunde dagelijkse realiteit geworden die niet alleen gebruiksvriendelijk is maar ook vele voordelen met zich meebrengt voor zowel de patiënt als het medisch personeel. Denk daarbij aan kortere verblijven in het ziekenhuis en wachttijden voor opname, betere toegang tot specialisten en medische historiek, meer comfort en een veiliger gevoel voor de patiënten.

Moderne telegeneeskunde oplossingen zijn onmisbaar voor de ondersteuning van preventie, diagnostiek en controle van allerlei soorten aandoeningen. Vaak vormen ze een aanvulling op de behandeling, en dankzij toepassing van intelligente technologieën kunnen ze direct bijdragen aan een betere doeltreffendheid.

Gespecialiseerde cardiologische telezorg

Comarch Healthcare heeft verschillende e-health oplossingen op het gebied van cardiologische zorg. Toepassing van deze oplossingen vereenvoudigt de gespecialiseerde zorg voor de patiënt en maakt het mogelijk om noodzakelijke onderzoeken thuis te ondergaan. Dankzij moderne apparatuur van Comarch zoals de CardioVest of CardioNow worden diagnostiek en preventie van cardiologische aandoeningen veel eenvoudiger zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid en juistheid.

Zo kan een mobiele elektrocardiograaf hartritmestoornissen detecteren met behulp van algoritmen. De juiste fragmenten van de ECG worden verstuurd naar het Comarch e-Care Remote Medical Center en daar uitvoerig geanalyseerd door medisch personeel.

De onderzoeksresultaten worden continu verstuurd naar het Centrum voor Telezorg en daar geanalyseerd. Als er onregelmatigheden of afwijkingen worden geregistreerd, kan het medisch personeel direct contact opnemen met de patiënt of een ambulance laten komen.

Doeltreffende preventie en diagnostiek

Met het oog op comfort en beschikbaarheid van zorg hebben we het Comarch Diagnostic Point opgezet. Dit geeft patiënten de mogelijkheid om bij zichzelf standaard gezondheidsparameters op te meten zonder lang te hoeven wachten op een doktersbezoek. Gebruik van het Comarch Diagnostic Point verbetert de preventie maar verhoogt ook de effectiviteit van diagnostiek en therapie.

Het device omvat meetapparatuur (o.a. weegschaal, ECG-recorder, thermometer, pulsoxymeter en bloeddrukmeter) en een intuïtieve app die geïnstalleerd is op een tablet. De gegevens die worden verzameld, worden naar het centrale platform verstuurd en vervolgens geanalyseerd door specialisten. Uiteindelijk ontvangt de patiënt ook een rapport waarmee hij indien nodig een arts kan raadplegen om verdere stappen te bespreken.

Het Comarch Diagnostic Point is niet alleen zeer handig binnen de zorg maar ook voor allerlei andere toepassingen, zoals voor verzekeraars of transport en zelfs op locaties als winkelcentra, vliegvelden en in grote bedrijfsgebouwen. De tool is beschikbaar in een stationaire maar ook in een draagbare versie.

Als je interesse hebt in moderne e-geneeskunde oplossingen en meer te weten wilt komen over producten die Comarch Healthcare aanbiedt, kijk dan op onze website en laat onze adviseurs voor u een gepersonaliseerde offerte opmaken.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.