Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tergooi organiseert ‘zorginkoopdag’

Tergooiziekenhuizen gooit een nieuw wapen in de strijd om de vrije zorg-dbc’s. Op 23 september organiseert het Gooise ziekenhuis een ‘zorginkoopdag’ voor zorgverzekeraars.

Tijdens de zorginkoopdag kunnen zorginkopers, maar ook zorgbemiddelaars en geneeskundig adviseurs, persoonlijk kennismaken met de medisch specialisten. Tot nu toe onderhandelden zorgverzekeraars alleen met de raden van bestuur. Het ziekenhuis houdt zes spreekuren over onder andere longziekten, heup- en knieoperaties, blaaskanker, chirurgie en maag, lever, darmziekten.

Spreekuur voor zorginkoper

Bestuurslid Tergooiziekenhuizen Edwin van der Meer: “Wij stellen zorginkopers in de gelegenheid om rechtstreeks vragen te stellen aan de betreffende specialisten. In de hoop natuurlijk dat ze hun zorg straks bij ons komen inkopen.” Als de zorginkopers er na de spreekuren nog geen genoeg van hebben, kunnen ze nog op speedconsult bij een specialist: vijf minuten per persoon. Van der Meer denkt dat er veel animo zal zijn voor de zorg­inkoopdag: “Je krijgt heel veel informatie tegelijk. In drie uur heb je vijftien specialismen gesproken”. Van der Meer wil laten zien dat zijn ziekenhuis kwaliteit levert. “Ik ben ervan overtuigd dat kwaliteit zich later terugbetaalt. In de ontwikkeling kost het soms wat meer. Dat berekenen wij niet geheel in de dbc’s, daar investeren wij deels zelf in.” (Zorgvisie – Carina van Aartsen)

Lees ook:

Demonstratie tegen Tergooidirectie

Patiënt meer invloed bij zorginkoop

Klink: ‘Zorginkoop kan beter’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.