Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Tergooiziekenhuizen schrapt 250 arbeidsplaatsen

Tergooiziekenhuizen wil zo snel mogelijk 250 arbeidsplaatsen schrappen, schrijft de Gooi- en Eemlander. Gedwongen ontslagen worden daarbij vermeden, aldus het dagblad.
Tergooiziekenhuizen schrapt 250 arbeidsplaatsen

Dit jaar stevent Tergooi af op een tekort van zeven miljoen euro. Recent zijn negentig ziekenhuismedewerkers ‘voorlopig boventallig’ verklaard. Het gaat om mensen met een vaste aanstelling die op hun afdeling overbodig zijn. Voor hen zoekt het ziekenhuis werk elders in de organisatie.

Leo Schoots

Interim-bestuursvoorzitter Leo Schoots heeft de bonden toegezegd dat er geen gedwongen ontslagen vallen. Vakbondsman Fred Seifert van vakbond Abvakabo FNV zegt in de Gooi- en Eemlander: “Duidelijk is dat deze reorganisatie niet zonder slag of stoot verloopt. Personeel is gewend aan werken met honderden collega’s méér. Op bepaalde afdelingen gaat het te snel of te heftig. Mensen ervaren een enorme stijging van de werkdruk.”

Arbeidsplaatsen

Uit onderzoek blijkt dat vergelijkbare ziekenhuizen met 250 arbeidsplaatsen minder toe kunnen. De concentratie van specialismen in een van beide ziekenhuizen gaat intussen door. Daarbij worden overigens geen ingrepen gedaan die haaks staan op het voornemen om in Hilversum toch de afdeling spoedeisende hulp open te houden, verzekert een ziekenhuiswoordvoerster. Nog dit jaar besluit Schoots over een andere verdeling van taken tussen Blaricum en Hilversum. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Tergooiziekenhuizen lijdt miljoenenverlies

Leo Schoots nieuwe voorzitter Tergooiziekenhuizen

Tergooi bespaart met OK-assistenten

Tergooiziekenhuizen in zwaar weer

Gezocht: Zorgmanager en Talent van het jaar 2011

De inschrijving voor Zorgmanager en Talent van het jaar 2011 zijn weer gestart. Meer over de procedure..

3 REACTIES

 1. De overheid kweekt die ‘overhead’ natuurlijk ook zelf met al dat gecontroleer en die overbodige financieringsstelsels. Nog meer regels, betekent nog meer ambtenaren. En wij verlangen dit van de overheid, kiezen onze volksvertegenwoordigers. De cirkel is rond

 2. Lees alle reacties
 3. Was Tergooi Ziekenhuis niet achtergelaten door mevr. Claudia Zuiderwijk met een schuld van 7 miljoen. Dezelfde Zuiderwijk die in 2008 Zorg-
  Manager van ’t jaar werd en die
  geen direkteur werd van het GVB
  omdat ze ca. Euro 267.000,– als salaris te weinig vond. Zo was
  ’t toch ongeveer. Overheid ingrijpen !!!!

 4. Het blijkt , dat er veel Overhead is in Zorg-Instellingen. Je ziet het in heel NL , en niet alleen in Hilversum. Te veel Zorg-Instellingen werken al jaren er mee , en dit een bekend gegeven bij de RvT & RvB van Zorg-Instellingen , en de Medisch Specialisten . Het probleem is , wie durft er Daadwerkelijk in te grijpen ? De Politiek kent/herkent dit ook in hun Ambtenaren-Wereld .
  Het blijft te gevoelig voor hun! Het kost stemmen dus vooruitschuiven naar de volgende verkiezingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.