Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tevreden werknemers in de ggz

Werknemers binnen de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg zijn tevreden. Op algemene tevredenheid scoren zij een 7,2. Dat blijkt uit een onderzoek van het bureau Effectory.

In de periode januari tot november 2007 heeft Effectory tevredenheidonderzoek gedaan binnen 45 instellingen. Bijna 20.000 respondenten hebben aan het onderzoek meegewerkt, dat is ongeveer 30% van de werknemers.De ggz-werknemers scoren met 7,2 net boven het landelijk gemiddelde; dat is 7,1.

Inhoud

Ggz-werknemers worden vooral gedreven door de inhoud van hun werk. De bevlogenheid is hoog. Ze zijn meer bezig met hun eigen werk dan met hun carrière. Ook op samenwerking scoren ze positief.

Verbeterpunt

Werknemers noemen als verbeterpunt de coachende eigenschappen van hun leidinggevenden. Een ander punt van aandacht is de kwaliteit van de facilitaire voorzieningen, waaronder niet goed functionerende koffiezetapparaten. Er blijkt weinig verband te bestaan tussen algemene tevredenheid en tevredenheid over beloning. (ANP)

Links:

Bekijk de hrm-special

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.