Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Thebe moet tien miljoen bezuinigen

Thuiszorgorganisatie Thebe moet bezuinigen. Er verdwijnen tientallen, mogelijk zelfs honderden banen.
Thebe moet tien miljoen bezuinigen

De thuiszorgorganisatie moet zeker tien miljoen bezuinigen op een omzet van 170 miljoen euro, meldt BN/De Stem. Dit moet gebeuren door efficiënter te werken en door te snijden in management- en indirecte functies, voorlopig via natuurlijk verloop. “We hebben een saneringsplan opgesteld en we hebben er het volste vertrouwen in dat we dat gaan halen”, zegt Wim Corsten tegen Zorgvisie.

Indicatiestelling

De oorzaak van de financiële problemen ligt volgens Corsten in dalende tarieven en dalende indicaties. De tarieven voor huishoudelijke hulp zijn niet in alle gemeenten waar Thebe werkt kostendekkend en ook de vergoeding voor persoonlijke verzorging en verpleging is gedaald. Het geven van injecties is uit de AWBZ gehaald, zonder dat er een andere regeling voor is. “En dan is er de wijziging in de indicatiestelling, waarbij een aantal handelingen met één pennenstreek van de staatssecretaris zijn veranderd van verpleging in verzorging”, zegt Corsten. “Al met al hebben we behoorlijk dalende inkomsten.” (Zorgvisie – Krista Kroon)

Lees ook:

PvdA wil bankgaranties voor thuiszorg

Zieken krijgen injecties niet meer van de thuiszorg

Zorgkantoor kort thuiszorg tien procent

Thuiszorg staat er zeer slecht voor

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.