Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Theo Dekker tijdelijk voorzitter Slotervaart

Mark van Dorresteijn
Toezichthouder Theo Dekker wordt tijdelijk voorzitter van de raad van bestuur van het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam. Dat meldt vakblad Medisch Contact.
Theo Dekker tijdelijk voorzitter Slotervaart
Foto: Stockxchng

Dekker is sinds 2007 voorzitter van de raad van commissarissen, het toezichthoudende orgaan van het Amsterdamse ziekenhuis.

Van toezicht naar bestuur

Dekker benadrukt volgens het vakblad dat het hier gaat om een ‘zeer tijdelijke situatie’, en dat hij tevens zijn rol als toezichthouder blijft vervullen. De nieuwe voorzitter legt uit dat de zoektocht naar een langer zittende interim-bestuurder langer duurt dan verwacht. ‘Over een aantal weken verwachten wij de naam van een vaste interimmer bekend te kunnen maken.’ Dekker zelf heeft geen ervaring met interim-management of het bestuur van zorginstellingen. Tot zijn pensioen in 2005 was hij jarenlang directeur van Zeehavens IJmuiden.

2 REACTIES

  1. Geachte lezer,
    Inderdaad ik vind het een opmerkelijke kwestie.
    Het Slotervaartziekenhuis vervult op deze wijze niet haar voorbeeldfunctie als eerste zogenaamde commerciele zorginstelling.
    Het gaat hier ook om een mix van privaat en publiek geld.Er zijn voldoende oud-bancaire topmanagers die deze interimfunctie kunnen vervullen.
    Ik hoop van harte dat de bestuurlijke rust weer terugkomt in het Slotervaartziekenhuis want het gaat uiteindelijk om een goede patientenzorg.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.