Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Thiadens nieuwe bestuursvoorzitter Laurentius

Redactie Zorgvisie
Jack Thiadens volgt Marcel Visser op als vaste en enig bestuurder van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond. De benoeming gaat in per 15 november 2009.
Thiadens nieuwe bestuursvoorzitter Laurentius

Hiermee komt een einde aan de interimperiode van Wim Grave die tot 1 januari 2010 als adviseur blijft optreden. Marcel Visser is naar het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg gegaan. Jack Thiadens was tot eind vorig jaar bestuursvoorzitter van het Martini Ziekenhuis in Groningen.

Boeiende regio

Jack Thiadens verheugt zich op zijn nieuwe functie vanwege de ‘mooie bestuurlijke thema’s’ : “Limburg is een boeiende regio. Positionering daarin van het Laurentius Ziekenhuis en het zoeken naar een geschikte samenwerkingspartner is belangrijk. Daarnaast ga ik de organisatieverandering afronden die is ingezet door mijn voorganger. En het nieuwbouwtraject spreekt mij natuurlijk erg aan. Het is gewoon een hartstikke leuke opdracht.”

Alle vertrouwen

Het Laurentius Ziekenhuis is bezig met nieuwbouw. De Raad van Toezicht zegt er alle vertrouwen in te hebben dat Jack Thiadens de aangewezen persoon is om het veranderingsproces, dat onder leiding van Marcel Visser is ingezet, succesvol voort te zetten. De financiering van de bouwplannen werd vorige week ondertekend. Het ziekenhuis hoopt het nieuwe gebouw in 2012 te kunnen betrekken.

Meer een bestuurder

Alle adviesorganen binnen het ziekenhuis: Ondernemingsraad, Medisch Stafbestuur, Cliëntenraad en Managementoverleg, hebben unaniem positief gereageerd op de voordracht van Thiadens. De nieuwe functie betekent een einde aan het adviseurschap bij Berenschot, waar Thiadens als ‘zzp-er’ aan was verbonden. Ook een interessante baan, maar zegt Thiadens: “Ik voel me toch meer bestuurder dan adviseur.” (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

4 REACTIES

 1. Zijn vertrekbonus terug geven aan het Martiniziekenhuis ja ja dat geloof je toch niet Foxy?
  En ik geloof dat het Laurentius in Roermond zelf ook niet zo rijk is?
  Met welk geld?
  En over wie zijn rug word de nieuwbouw dan betaald???
  En ik geloof dat dit ziekenhuis al vast moet gaan sparen of doen ze het in brabant anders???
  Bedankt bosje bloemen en een kadobon van 25euro dat geloof ik niet!

 2. Lees alle reacties
 3. Die foxy heeft over iedereen een mening blijkbaar, maar als je hem een wedervraag stelt antwoord hij/zij niet eens.

 4. Natuurljk is het daar leuk want in Limburg is veel meer te rommelen i.t.t.Groningen, of zoals Jan Blokker eens leuk uitdrukte “het onbetrouwbaarheidscircuit van de Generaliteitslanden

 5. Als Jack goed gaat communiceren met het stafbestuur en de Ondernemingraad, dan komt het wel goed. Hopelijk heeft hij geleerd van zijn tijd in het Martiniziekenhuis. Zijn vertrekbonus kan hij wel weer terug geven aan het noodlijdende MZH