Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Think Train voor zorginnovatie

Beleid, management en politiek zijn de aandachtsgebieden van Eric Bassant. Voor Zorgvisie becommentarieert hij trends en thema's.
Dit weekeind starten 16 jongeren met het project Think Train. Twee weken lang gaan zij al reizend oplossingen bedenken voor vraagstukken in de gezondheidszorg.
Think Train voor zorginnovatie
Foto: anp - Lex van Lieshout

Ze gebruiken daarbij de 99 hour methode die eerder werd gebruikt bij de totstandkoming van het platform www.watkostdezorg.nl dat de tarieven van behandelingen in ziekenhuizen in inzichtelijk heeft gemaakt.

Project

‘We zijn starters met passie voor de zorg. De komende twee weken reizen we in Nederland en Zweden’, aldus initiatiefnemer Thijs Sondag. Hij zal de komende weken op Zorgvisie.nl verslag doen van de vorderingen van het project. Het huidige team bestaat uit mensen met een verschillende achtergrond variërend van IT en design tot geneeskunde. Ze zijn woonachtig in Nederland, Engeland en Zweden. Tijdens de projecten wisselen zij kennis en best practices uit.

Delirium

Een van de organisaties waarmee The Think Train dit jaar samenwerkt, is Pontes Medical. Pontes Medical ontwikkelt nieuwe producten voor de zorg en heeft The Think Train onder andere gevraagd om een business model te ontwikkelen voor een nieuw apparaat wat meet of iemand een delirium heeft. Ook Pluryn, een zorginstelling die mensen met een complexe zorgvraag ondersteunt op het gebied van wonen, werken, leren en vrije tijd heeft een beroep gedaan op de Think Train. Ignace Vermaes, R&D manager Pluryn: “Pluryn oriënteert zich internationaal en is zich bewust van de werkzame principes van innovatie. Het idealisme van jonge, talentvolle en internationaal georiënteerde professionals om buiten de gebaande paden initiatieven te ondernemen, met als doel om een impact te maken op de samenleving, sluit naadloos aan bij de organisatiecultuur van Pluryn.”

Opdrachten

Naast de opdrachten van Pontes Medical en Pluryn zal The Think Train gaan werken aan opdrachten van onder andere Omega Pharma en het Karolinska Institutet in Zweden. The Think Train is van 26 juli t/m 1 augustus 2014 in Nederland.

Innovatie

Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. Hoe verschillende zorginstellingen of ondernemers hun weg vinden, leest u in het dossier innovatie.
Bekijk het dossier

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.