Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Thomashuizen ook naar België

De Thomashuizen breiden uit naar België. Oprichter Hans van Putten verwacht eind dit jaar drie vestigingen over de grens te openen volgens dezelfde franchiseformule als in Nederland.

In een Thomashuis wonen zes tot acht mensen met een verstandelijke beperking onder leiding van twee zorgondernemers, meestal een echtpaar, die bij het Thomashuis wonen. De financiering vindt plaats via persoonsgebonden budgetten.

Samenwerking zorg

“We zijn benaderd door ouders uit België om de Thomashuizen te exporteren. We hebben net toestemming van de Vlaamse overheid om het Persoonlijke-Assistentiebudget, het Belgische persoonsgebonden budget, te gebruiken voor onze formule. Uren voor verpleging kunnen we declareren bij de ziekenfondsen”, aldus Van Putten. Volgende week ondertekent hij in België een contract met een grote pensioenverzekeraar die samenwerkingspartner wordt. In Nederland werken de Thomashuizen samen met woningcorporatie Vestia die al het vastgoed aankoopt, thuiszorginstelling Sensire en gehandicaptenorganisatie Arduin. Er zijn momenteel ongeveer veertig Thomashuizen. Dat moeten er over twee jaar 200 zijn. (Zorgvisie – Eric Bassant)

Lees ook:

Thomashuis wil via rechter van cliënt af

Cliëntenstop thuiszorgorganisatie Sensire

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.