Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Thuishulp neemt ontslag na accepteren erfenis

Mark van Dorresteijn
Een thuiszorgmedewerkster uit Hengelo heeft ontslag genomen bij zorgorganisatie TSN Thuiszorg. Zij kwam in opspraak toen ze een woning als erfenis van een cliënt aannam. Dat meldt dagblad TC Tubantia.
Thuishulp neemt ontslag na accepteren erfenis

De betrokken medewerkster twijfelde niet en accepteerde de erfenis. Ze ziet de nalatenschap als een dierbaar bedankje. Daarvoor werd wel de zoon van de overleden man uit het testament geschrapt. Hij zegt de zaak tot op de bodem te willen uitzoeken.

Gedragscode

Door de erfenis aan te nemen, handelde de medewerkster in strijd met de interne gedragscode van TSN. Op een overtreding staan echter geen directe sancties en daarom liep het met een sisser af voor de vrouw. De vrouw werd wel door TSN berispt in een officiële brief. Bij een volgende overtreding van de code zou ontslag volgen. Na de brief besloot de vrouw om ontslag te nemen bij haar werkgever. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

3 REACTIES

  1. Het is betrekkelijk eenvoudig om een wig te drijven tussen kinderen en kwetsbare oude mensen. Ik heb het zelf meegemaakt met mijn dementerende moeder toen dat proces net begon. Genoeg goede bekenden die haar vertelden dat haar dochter gek was en dat zij haar wel eens goed zouden helpen. Gelukkig is het in mijn geval goed afgelopen. Ik zeg niet dat het in dit geval in Hengelo wellicht ook zo is gegaan want ik ken die mensen niet. Ik weet alleen wel hoe makkelijk het is om ervoor te zorgen dat oude mensen hun kinderen gaan wantrouwen. Hoe je het bekijkt, het is altijd raar als een hulpverlener de eigen zoon er niet eens in betrekt als vader overlijdt of ernstig ziek is. Zowel voor vader als zoon lijkt me dit een vreselijke gang van zaken. Ik vind dat de zorgverlener in dezen nooit met de man naar de notaris had mogen gaan om het testament aan te passen.

  2. Lees alle reacties
  3. Ach Kees .Het lijkt mij een lieve vrouw.
    Ze kreeg van haar werkgever nog een kans. Het ontslag dat ze nu neemt ,zou ze dan hebben gekregen , met weer een extra bonus en behoud van ontslagvergoeding.Misschien kwam de zoon zo vaak dat de vader niet eens meer wist van een zoon?? Dit verhaal bewijst:
    zorg loont !!

  4. de medewerkster zal dan zo snel mogeleijk het huis MOETEN verkopen want ze krijgt te maken met de erfbelasting, opgelegd door de fiscus, waarvoor ze voor rond 30% van het huis moet inleveren als erfbelating, dan kan het wel eens zijn dat het huis voor een appel en een ei de deur uit gaat, best wel cru voor de familie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.