Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Thuishulpen ViVa! opnieuw in staking

De thuishulpen van thuiszorgorganisatie ViVa! Zorggroep uit Haarlem en omgeving staken vandaag en morgen opnieuw. Het bedrijf heeft ongeveer 650 mensen een aanbod gedaan om voor minder geld te gaan werken. Tweehonderd mensen gingen daarmee akkoord en honderd gingen uit eigen beweging weg. Voor de andere 350 is bij de uitkeringsinstantie UWV een ontslagaanvraag ingediend.
Thuishulpen ViVa! opnieuw in staking

Abvakabo FNV is woedend. Het is de derde keer dat er wordt gestaakt. Het UWV heeft nog een kleine maand nodig om tot een beslissing te komen of het ontslag wordt toegekend. De vakbond heeft al aangekondigd naar de rechter te stappen als de aanvragen worden gehonoreerd. (ANP – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

UWV ontvangt circa 350 ontslagaanvragen ViVa!

Derde van thuishulpen ViVa! akkoord met lager salaris

Thuiszorghulpen ViVa! Zorggroep staken

Medewerkers ViVa! Zorggroep kondigen staking aan

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. beste mensen/stakers, hou vooral vast aan je standpunt dat je een normaal salaris voor je werk moet krijgen. Dat VIVA en de gemeente hier anders over denken kunnen ze niks aan doen, marktwerking maakt nu eenmaal meer kapot dan je lief is en dat begint in dit geval al bij je gezond verstand.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.