Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Thuiszorg Emile begeleidt cliënt via twitter

Mario Gibbels
Thuiszorg Emile gaat een cliënt met een psychiatrische achtergrond begeleiden met behulp van twitter. Dat twitterde vorige week Emile de Roy van Zuydewijn, oprichter van Thuiszorg Emile.
Thuiszorg Emile begeleidt cliënt via twitter

Het gaat vooralsnog om een pilot, met één cliënt, benadrukt De Roy van Zuydewijn (geen familie). “Ik heb met de cliënt afgesproken dat hij elke dag om 10.00 uur via twitter laat weten dat hij is opgestaan en heeft ontbeten en wat zijn plannen zijn voor de dag.”

Overbrugging

Het moet worden gezien als een soort overbrugging, legt De Roy van Zuydewijn uit. “Het gaat om een cliënt waar ik eerst elke dag even langs ging om hem te helpen wat structuur in zijn leven aan te brengen. De volgende stap is dat ik er één keer per week langs ga. Maar vaak zie je dan dat iemand weer terugvalt. Door nu elke dag even te twitteren, hoop ik dat te voorkomen.”

Tweets

Voordeel is ook dat bij het wekelijks bezoek alle tweets van de afgelopen week gebruikt kunnen worden om samen met de cliënt te bespreken hoe de week is verlopen.

Laagdrempelig

Twitter is volgens De Roy van Zuydewijn net even iets laagdrempeliger dan mailen of een dagboek bijhouden op de website van Thuiszorg Emile, wat hij ook al eens geprobeerd heeft.

Rapportages

Als het experiment goed verloopt wil De Roy Van Zuydewijn het twitteren ook bij andere cliënten van Thuiszorg Emile gaan toepassen. Hij zit er zelfs over te denken om twitter te gebruiken voor rapportages. “We moeten dan alleen nog iets verzinnen voor de beveiliging.” (ICTzorg – Mario Gibbels / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook

FysioSpreekuur op Twitter gelanceerd

Zorgexperts twitteren over zorgsector

Twitter waardevol voor uitwisselen klinische data

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.