Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuiszorg Groningen schrapt 140 fte’s

Bij Thuiszorg Groningen verdwijnen 140 fte's. Dit zegt directeur Gerrit Jan van Otterloo in een interview met het Dagblad van het Noorden.

Hoeveel mensen hun baan verliezen, is nog niet duidelijk, omdat lang niet iedereen een volledige dienstbetrekking heeft. Het gaat mogelijk om honderden van de 4000 medewerkers.

Zelfsturende teams

In de directe patiëntenzorg verdwijnen circa 70-75 fte’s. In eerdere plannen circuleerde nog het getal 170 fte’s. Van de administratieve banen vervallen zestig á zeventig banen, omdat Thuiszorg Groningen met andere ict-toepassingen gaat werken en de teams meer zelfsturend worden.

Vakbonden nog niet akkoord

Het bestuur heeft al overeenstemming met de ondernemingsraad. Van Otterloo hoopt voor 1 juni een akkoord te sluiten met de vakbonden. Het wachten is op goedkeuring van het Sociaal Plan door de vakbondsleden.

Last in, first out

De vakbonden hebben bedongen dat bij ontslagen het principe ‘last in, first out’ geldt binnen enkele leeftijdscategorieën. Van Otterloo betreurt dat. Hij zou de ontslagen liever invullen op basis van de continuïteit en kwaliteit van zorg. “Nu verliezen we misschien mensen die we liever willen behouden, omdat ze een goede relatie met de klant hebben.” (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

Reorganisatie Thuiszorg Groningen van start

Thuiszorg Groningen gered en failliet

Wat de thuiszorg mist is visie

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.