Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties30

Thuiszorg Groningen sponsort FC Groningen

Thuiszorg Groningen is dit jaar voor 80.000 euro sponsor van FC Groningen. Dat meldt regionale omroep RTV Noord.
Thuiszorg Groningen sponsort FC Groningen

Thuiszorg Groningen mag dankzij de sponsordeal reclame maken op de borden en via een filmpje op de videowall. En er zijn elke thuiswedstrijd twintig stoelen gereserveerd voor cliënten en medewerkers van Thuiszorg Groningen.

Geen cent minder naar de zorg

Directeur Filia Kramp van Thuiszorg Groningen wil met de sponsoring laten zien dat haar organisatie er weer is. Thuiszorg Groningen maakte de afgelopen jaren zware tijden mee met het faillissement van moederbedrijf Meavita en een dreigende opsplitsing. Volgens Kramp gaat er echter geen cent minder naar de zorg, omdat budgetten voor de zorgindicaties vastliggen.(Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Interim Van der Velde weg bij Thuiszorg Groningen

‘Kopers Thuiszorg Groningen buitenspel gezet’

Gouden handdruk voor managers Thuiszorg Groningen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

30 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. GR…..is dat niet die manager van de binnenstad en oosterpark?
  Asito, wrden ze eindelijk een schoonmaakbedrijf, kan het personeel voor weer minder aan het werk en gaat de HHV tak onder de CAO schoonmaak vallen….an het dweilen voor 6 euro per uur
  ASITO Groningen….zorg tot u erbij neervalt lijkt me een goede nieuwe lijfspreuk

 3. Schandalig!
  In feite voel ik me ‘beroofd’. Jaarlijks betaal ik een paar duizend eurootjes AWBZ om o.a. spelerssalarissen, Bonusjes Zorgmanager(s)te betalen.
  Wat betreft die ‘lullige’ 20 kuipjes voor ‘gehandicapte’ FC Groningensupporters als tegenprestatie? Dat wordt dus vechten om een plaatsje. En zijn die stoeltjes wel voor de ‘zieke’ medemens??
  Als ik voetballer was van FC Groningen, zou ik me doodschamen. Ron Jans is wellicht op het juiste moment opgestapt!

 4. Onbegrijpelijk dat dit gebeurt. Had die 80.000 aan de zorg gegeven als mooi gebaar. Ik werk in ZO Drenthe en door de bezuinigingen en het werken met de ZZP is geld en extra personeel dringend nodig, de werkdruk is zeer hoog en het werken met steeds maar wisselend en onervaren personeel eist zijn tol. Thuiszorgorganisaties e.a. moeten het sponsoren overlaten aan bedrijven. Laten ze zich tot de zorg beperken, dat is al genoeg. En helemaal thuiszorg Groningen die zoveel geld heeft gehad om ze weer uit het slob te trekken.

 5. ik werk bij deze organisatie en ik heb al jaren geen loonsverhoging gehad, dat had ook wel gekund met deze 80.000 euro.of nog liever de ontslagen b-ers weer in dienst nemen. of investeren in personeel dat nu zelf een opleiding moet betalen willen ze hogerop komen in de zorg

 6. Jaarbegroting Thuiszorg Groningen (AWBZ + Wmo) € 80.000.000.
  Aantal klanten:30.000.
  Aantal personeel: 3800. Aantal managers 45, inclusief 1 bestuurder.
  Managementlagen: 3.
  Werkgebied:provincie Groningen.
  Jaarloon bestuurder: € 120.000 inclusief vakantiegeld en 13e maand.
  Bonus: niet
  Leaseauto: niet
  Ontslagregeling:niet
  Jaarloon Raad van Toezicht (3 leden):voorzitter € 20.000, leden € 10.000 elk.

 7. Wat pas een schandaal is, is mevrouw Kramp door het slijk halen, terwijl geen van ons de echte achtergronden van het verhaal kent. En niemand, ook politici niet, kunnen uitleggen waarom zorg markt moet zijn en marketing in zorg niet mag. Of gaat het hier om het treurige hollandse maaiveld? Wat ik in elk geval van mevrouw Kramp weet is dat ze een kundig en authentiek bestuurder is.Betrokken met mensen (patiënten en medewerkers), zelden politieke spelletjes speelt, thuiszorg groningen een warm hart toedraagt en uit het moeras trekt waar haar voorgangers het in hebben gebracht en achtergelaten.En dat met veel werkplezier, zonder leasebak en een jaarsalaris waar onze machobestuurders het schaamrood van op de kaken zou staan (als ze de condities kenden).Ik ken niet veel zorgtoppers die haar dat nadoen.
  Dus mensen, zoek eerst de feiten en oordeel dan.
  Of is het gewoon lekker om anoniem een ander af te schieten?

 8. BELACHELIJK, dit mens zit nog maar net op de stoel van bestuurder,is zij aangesteld om TZG failliet te laten gaan? Veel medewerkers zijn vorig jaar ontslagen om dat er GEEN geld was.Kramp doet haar naam eer aan, hier krijg ik nu echt KRAMP van…..wegwezen Kramp, TZG kan ook zonder jou haar geld wel verspillen.

 9. Je kan toch niet zeggen als je volgend jaar weer geld van de overheid nodig hebt . en ze vragen waar is het vorige geld gebleven .
  Ja dat is opgegaan aan de Hoepapa Tralala bij FC Groningen .
  Dit kan tocht niet.
  Mevr. Kramp moet een beste trap onder de kont hebben.

 10. Mw Kramp beroept zich op “marktwerking en bedrijfsvoering” en zegt dat daardoor eigenlijk niemand zich met de sponsoring moet bemoeien. Nou Mw. Kramp laten we dat dan maar eens doen, marktwerking …. gelijk even het geld van de doorstart terugstorten en dan zul je zien dat je omvalt met je TZG, en dan kun je je volgende baantje zoeken in de graaicultuur.
  Als er iets van vrije marktwerking was geweest was Thuiszorg Groningen gewoon de “bietenbrug”op gegaan en niet gered door miljoenen uit de staatskas. Uw collega-instellingen zijn van harte bereid de zooi die u ervan gemaakt heeft, en nog maakt…( is Mw Bruins net niet op non actief gezet door u? zal ook wel weer een lieve duit kosten) over te nemen en een gezond bedrijf van te maken.
  Steek uw hand eens in eigen boezem

 11. Het is te schandelijk voor woorden, dat je iets aan reclame doet OK maar zo’n bedrag is buiten elke proporsie! Eerst een bedrijf weer opstarten met geleend geld en nu snel over de balk gooien voor nutteloos gedoe. Het is geld van de gemeenschap wat besteed moet worden aan de zorgverlening, wel de medewerkers veel laten doen in eigentijd, want de medewerker moet produktief zijn! Beter is het geld te besteden aan scholing en hulpmiddelen voor de zorgverleners zodat zij hun werk goed en arbovriendelijk kunnen uitvoeren. Dat is pas een sponsering, wees goed voor je medewerkers.

 12. Alle reclame, alle sponsoring door bedrijven worden door u als consument betaald. Van iedere euro die u uitgeeft bij het bellen met uw mobieltje, de aankoop van wit- en bruingoed, uw afwas en wasmiddel gaan een paar centen naar reclame en sponsoring. Het is dus hypocriet om hier een ‘zaak’ van te maken.

 13. Ik wens deze persoon een lang leven in een rolstoel toe, met veel behoefte aan zorg.
  Maar “behoeftig” blijkt de top van THuiszorg al te zijn begrijp ik: daarom sluizen ze eerst tonnen in hun eigen zakken tbv eigen hobby’s, om hun eigen behoeften te bevredigen.
  Top thuiszorg = Tuig

 14. Schandalig schandalig dit is zorggeld en hoort geinvesteerd te worden in de clienten! ! !
  Clienten willen ze laten betalen voor een wandelingetje.
  Waar halen ze het lef van daan om hier geld voor te vragen!!!! Hoe durven ze dit te verkopen.
  Een tijd terug hebben ze een enorm bedrag gekregen en het word nu zo over de balk gegooid !!!
  Personeel beter betalen in de zorg.
  En de directie een wat minder uitbetalen die hebben allemaal een goed gevulde portemonee.
  Het is huilen met de pet op in de hele zorg wereld.
  Schaam jullie THUISZORG GRONINGEN.

 15. Dat heet nu marketing in de zorg en dat hoort bij de marktwerking van de zorg, helaas! Nu zie je de uitwassen van dit beleid, zal het dan nog erger worden! Nee want het is al erg…. kijk maar na al die stadsbussen die rondrijden met hun reclame voor thuiszorginstellingen.

 16. @Hans:
  Geef mij een reden waarom een thuiszorgorganisatie reclame zou moeten maken?
  De enige doelgroep zijn de gemeenten die de aanbesteding moeten doen. En die kijken (helaas) alleen maar naar de prijs onder de streep.
  Nogmaals: het is geld weggooien dat beter besteed kan worden in de beloning van de mensen die het werk verrichten en de kwaliteit van de zorg.

 17. Ik geloof dat deze bestuurder niet veel weet van de financiële gebeuren binnen de zorg. Op basis van de indicaties wordt het totale inkomen (exl.huisvesting) vergoed. Elke euro kun je maar een keer uitgeven of aan zorg of aan reklame aan FC Gronngen. Is het ook zo dat deze mevrouw voetballiefhebster is? en daardoor gratis toegang heeft voor alle thuiswedstrijden??
  Zo zijn er meer van die organisaties die dat doen, privevoordelen laten lopen via de organisatie over de ruggen van de verzorging!!

 18. 20 stoelen kosten 20 x gemiddeld eur 250,- = eur 5.000, – per jaar. Op jaarbasis is dat te verwaarlozen, indien deze stoelen voor cliënten met begeleiding zijn. Dat zou een mooie geste zijn. Ik begrijp niet waarom die overige eur 75.000, – er achter aan moet.
  ik kan me niet voorstellen dat TZG i.p.v. tribunekaarten het geld heeft gestoken in businesskaarten, want cliënten hebben daar niets te zoeken.

 19. Kan deze directeur niet ontslagen worden wegens het weggeven van geld wat niet van haar is maar van de samenleving. Een wanprestatie lijkt me.
  Al het geld wat binnenkomt bij de thuiszorgorganisatie is voor de cliënten.
  Van mij mag ze op staande voet ontslagen worden wegens disfunctioneren.

 20. Onbegrijpelijk dat we dit allemaal maar pikken. Dit soort sponsering zou verboden moeten worden. Is er dan niemand die er op toe kan zien dat de gelden echt gebruikt worden waar ze voor bedoeld zijn. Als dat beter in de hand gehouden zou worden kunnen de kosten zeker omlaag en derhalve meer mensen geholpen worden. Belachelijke salarissen voor de prestatie die geleverd wordt door al die coordinators en managers.
  Betaal de handjes die het moeten doen en geef ze wat meer ruimte om met clienten om te gaan op de goede manier.

 21. [Volgens Kramp gaat er echter geen cent minder naar de zorg, omdat budgetten voor de zorgindicaties vastliggen.]
  Huh? Betaalt men die reclame van de zorgbestuurderssalarisjes? Of waren die budgetten al erg krap?
  Thuiszorg instellingen horen geen reclame te hoeven maken, goede zorg verleend door goede zorgverleners met een goed salaris is op zich reclame genoeg! Het geld van de sponsoractie kan ook anders besteed worden. Of heeft FC Groningen thuiszorg nodig?
  En die gereserveerde stoelen? zijn die rolstoeltoegankelijk?En zijn er zorgverleners die meewerken aan het chantageplaatje van deze thuiszorginstelling?
  Het moet niet veel gekker worden, ga gewoon je werk doen Filia Kramp ( pfff what’s in a name)….. je werk is zorg verlenen!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.