Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Thuiszorg Vérian vergroot marktaandeel

Redacteur KinderopvangTotaal
Vérian Thuiszorg, actief in Oost-Veluwe, koopt Beeuwkes thuiszorg op, een organisatie met bijna 800 medewerkers. Daarmee haalt Vérian het westelijk deel van de Veluwe naar zich toe. Markttoezichthouder NMa heeft geoordeeld dat hiervoor geen vergunning nodig is.
Thuiszorg Vérian vergroot marktaandeel

De medewerkers van Beeuwkes Thuiszorg zijn “van harte welkom”, aldus het persbericht van Vérian. Op termijn worden de organisaties in elkaar geschoven en zullen de gevolgen voor de medewerkers duidelijk worden, aldus Vérian.

Vérian wil graag groeien in de volle breedte van thuiszorg, op basis van goede kwaliteit van zorgverlening. Klaas Stoter, bestuurder van Vérian: “We willen onze cliënten zo lang mogelijk thuis verzorgen. Als we onze zorgverlening uitbreiden, kunnen wij aan dat doel meer bijdragen.” Volgens Stoter is Beeuwkes Thuiszorg een “natuurlijke partner” gebleken. “De werkgebieden van beide organisaties grenzen aan elkaar en beide organisaties dragen dezelfde normen en waarden uit.”

Koopovereenkomst

De Nederlandse Mededingingsautoriteit heeft fiat gegeven voor de koop. De overdracht van zeggenschap wordt op maandag 31 oktober 2011 door Klaas Stoter, raad van bestuur van Vérian, en Ries Beeuwkes, directeur van Beeuwkes Thuiszorg, formeel bekrachtigd door het ondertekenen van de koopovereenkomst. “Beeuwkes zelf zal zich richten op nieuwe zakelijke initiatieven”, aldus het persbericht.

Lees ook:

Fusie Utrechtse zorgcentra

‘Zorg aan vooravond nieuwe fusiegolf’

Kabinet akkoord met scherper toezicht zorgfusies

NMa onderzoekt fusie in Noord-Veluwe

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.