Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuiszorgorganisatie Amsterdam onder toezicht

Redacteur KinderopvangTotaal
De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft de thuiszorg van Dienstencentrum Maarten Luther (DCML) in Amsterdam onder verscherpt toezicht gesteld voor het onderdeel medicatie. Het dienstencentrum valt onder de Amsterdamse zorgaanbieder Amsta.
Thuiszorgorganisatie Amsterdam onder toezicht

De inspectie stelde een aantal tekortkomingen vast in het proces rond de medicijnverstrekking. Het gaat met name om administratieve en procedurele zaken. Ook miste de inspectie een samenhangend farmaceutisch beleid. Het verscherpt toezicht, dat een half jaar duurt, geldt alleen voor de medicijnenverstrekking binnen de thuiszorg van het dienstencentrum. Hier maken 15 cliënten gebruik van.

Maatregelen getroffen

Amsta laat weten dat er diverse maatregelen zijn getroffen om de veiligheid rondom de medicijnverstrekking beter te waarborgen. Er wordt een verpleegkundige voor aangesteld en verantwoordelijkheden worden anders ingedeeld. Amsta verwacht binnen drie maanden resultaat te zien van deze inspanningen. (Zorgvisie – ANP / foto: ANP Roos Koole)

Lees ook:

Maatregelen overheid leiden tot minder medicatie’

Medicatielijst apotheek moet fouten voorkomen

Minder fouten door actueel medicatieoverzicht bij spoedopnam…

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.