Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tien miljoen nodig voor draagbare kunstnier

Een wereldwijde inzamelingsactie is vandaag gestart om de eerste draagbare kunstnier mogelijk te maken. Het doel is een bedrag van 10 miljoen op te halen waarmee 2.5 miljoen nierpatiënten geholpen kunnen worden.
kunstnier400.jpeg
Foto: Nierstichting

Een draagbare kunstnier is een kleinere, lichtere versie van bestaande dialyseapparatuur. Patiënten die geen nierfunctie meer hebben en (nog) niet in aanmerking komen voor een transplantatie, moeten dialyseren om in leven te blijven. Een langdurig proces dat meerdere malen per week plaatsvindt in het dialysecentrum. Nierpatiënten die dialyseren zitten gemiddeld drie keer per week, vier uur lang vast aan een dialyseapparaat. In die tijd kunnen zij niet werken, niet naar school en niet afspreken met vrienden.

Techniek
In de afgelopen 70 jaar is de dialysetechniek nauwelijks veranderd, omdat de markt weinig innovatie laat zien op dit vlak. De Nierstichting heeft daarom het initiatief genomen om een draagbare kunstnier te ontwikkelen die het leven van nierpatiënten drastisch kan verbeteren.

Crowdfund-campagne
De campagne en de film, gecreëerd in samenwerking met creatief bureau DDB & Tribal Amsterdam, PR- en communicatiebureau Porter Novelli en digitaal productiebureau MediaMonks, spoort mensen wereldwijd aan een donatie te doen om de draagbare kunstnier mogelijk te maken. Het is een uniek initiatief van de Nierstichting om wereldwijd aandacht te vragen voor de verbetering van het leven van nierpatiënten. Dit doet de Nierstichting omdat de markt zelf weinig innovatie laat zien.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.