Tien zorgorganisaties gaan overhead automatiseren

Tien zorgorganisaties starten deze zomer een experiment om instellingsmuren af te breken en overhead sterk terug te dringen. Zij gebruiken daarvoor het platform Part-up. Initiatiefnemer Laurens Waling vertelt over de nieuwe vorm van organiseren.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Laurens Waling

Het platform biedt volgens Waling de infrastructuur om een totaal nieuwe manier van organiseren mogelijk te maken. Niet alleen in de zorg, maar voor allerlei klussen in het sociaal domein en daarbuiten. ‘Elke cliënt heeft een unieke situatie en bij bestaande organisaties zijn zij afhankelijk van het bestaande aanbod. Part-up breekt de muren af en geeft cliënten toegang tot alle vormen van zorg en ondersteuning.’ Waling legt uit dat cliënten zich aanmelden op het platform en hun zorgvraag invoeren. Het matchingsalgoritme van Part-up brengt cliënten, vrijwilligers en professionals vervolgens samen in zelfsturende teams. De verantwoording vindt digitaal plaats, doordat alle

1
65

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Geweldig initiatief! En mooie aanpak: gewoon aan de slag en experimenteren ipv 1ste iedereen overtuigen en subsidies verzamelen (dit duurt in NL heel lang, kost veel geld en verzandt in bureaucratie).
    Ik hoop dat iedereen in de zorg met innovatieve ideeen zich erdoor geinspireerd voelt.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.