Tien zorgorganisaties gaan overhead automatiseren

Tien zorgorganisaties starten deze zomer een experiment om instellingsmuren af te breken en overhead sterk terug te dringen. Zij gebruiken daarvoor het platform Part-up. Initiatiefnemer Laurens Waling vertelt over de nieuwe vorm van organiseren.
Laurens Waling

Het platform biedt volgens Waling de infrastructuur om een totaal nieuwe manier van organiseren mogelijk te maken. Niet alleen in de zorg, maar voor allerlei klussen in het sociaal domein en daarbuiten. ‘Elke cliënt heeft een unieke situatie en bij bestaande organisaties zijn zij afhankelijk van het bestaande aanbod. Part-up breekt de muren af en geeft cliënten toegang tot alle vormen van zorg en ondersteuning.’ Waling legt uit dat cliënten zich aanmelden op het platform en hun zorgvraag invoeren. Het matchingsalgoritme van Part-up brengt cliënten, vrijwilligers en professionals vervolgens samen in zelfsturende teams. De verantwoording vindt digitaal plaats, doordat alle

1
53

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.