Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Tijd voor onorthodoxe middelen tegen tekorten in zorg’

Samira Ahli
Samira Ahli is adjunct-hoofdredacteur van Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
Zorgmedewerkers konden tijdens de coronacrisis minder goed voor zichzelf zorgen. Ook buiten de crisis hebben ze de neiging om zichzelf weg te cijferen. Op termijn is dit niet bevorderlijk voor de capaciteitsproblemen die de zorg al heeft. Om dit te ondervangen borduurt Omring voort op de onorthodoxe aanpak die tijdens corona is ontwikkeld. ‘Het gaat niet om organisatie, maar om organiserend vermogen’, zegt Frido Kraanen, bestuurder van de vvt-organisatie in Noord-Holland.
Omring, Frido Kraanen, Raad van Bestuur
Premium

Zorgmedewerkers stonden tijdens de coronapandemie

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

Neem Zorgvisie.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle artikelen lezen
  • Dagelijks de Zorgvisie nieuwsbrief

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. Vandaag in de “kop van Zorgvisie” dat Frido Kraanen, macro-econoom, na 2 jaar ervaring als bestuurder in de zorg” weet dat “onorthodox zorgen en op basis van organisatorisch vermogen” oplossing zijn voor tekort aan zorgprofessionals. Eerder zagen we dat Jos de Blok, verpleegkundig bestuurder, door de jarenlange ervaring met zelfsturende teams van professionals met minder “overhead” het weet te redden. Daarenboven kennen we de raadgevingen van VenVn, de VWS CNO en o.a. NU’91. Het demissionair kabinet bouwt nog voort op adviezen van haar ingestelde zorgmarktcommissie Terpstra en het recente SER advies. De oplossingen liggen voor het oprapen, toch?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.