Anne-Mei The: ‘Tijdige psychosociale begeleiding maakt dementie draaglijker’

Dementie is afgrijselijk voor degenen die ermee te maken krijgen. Gelukkig komen er steeds meer interventies met een positieve benadering die de kwaliteit van leven vergroten. In het eerste deel van een serie van vier een interview met Anne-Mei The over de sociale benadering.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

‘De mens zien onder de aandoening en de mens zien onder de mantelzorger. Die beweging zie ik de laatste jaren steeds sterker worden, ook bij de gevestigde orde’, zegt hoogleraar Anne-Mei The. ‘Dementiezorg breidt zich uit naar het sociale domein, in plaats van enkel het medische domein. Dat is een goede richting.’
Het was ook de tendens die The waarnam tijdens het dementiefestival ‘Om nooit te vergeten’ op 17 mei in Breda. Van de tientallen initiatieven die daar gepresenteerd werden, ging het overgrote deel over het vergroten van de kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun naasten.

0
620

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.