Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tilburg zoekt oplossing voor thuishulp

Gemeente Tilburg dreigt haar burgers volgend jaar geen huishoudelijke hulp in natura te kunnen aanbieden. Omdat thuiszorgorganisatie Thebe een kort geding heeft aangespannen tegen de gemeente, kan Tilburg voorlopig geen definitieve contracten afsluiten met andere thuiszorgaanbieders.
Tilburg zoekt oplossing voor thuishulp

Het is nog niet duidelijk welke organisaties in 2010 hulp bij het huishouden gaan leveren. De gemeente moet de uitslag van een kort geding afwachten dat Thebe heeft aangespannen omdat het de Wmo-aanbesteding heeft verloren. Thebe zegt dat het onterecht is dat zij geen thuishulp gegund hebben gekregen. “De volgende zitting in deze zaak staat op 15 december op de rol”, zegt een gemeentewoordvoerder. “Voor die tijd kunnen we de zes andere organisaties die de aanbesteding wél hebben gewonnen, niet contracteren. We doen er op dit moment echter alles aan om voor de jaarwisseling toch een oplossing te vinden en burgers hulp bij het huishouden te kunnen blijven bieden.”

Overmacht

Volgens wethouder Gon Mevis kan de gemeente niet anders dan de uitspraak van de rechter afwachten. “Er is hier sprake van overmacht. Nadere details kan de gemeente op dit moment niet verstrekken. Zodra meer informatie bekend is, wordt deze direct beschikbaar gesteld.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Thebe moet tien miljoen bezuinigen

Wijngaards nieuwe directeur bij Thebe

Bestuurder Kammers weg bij Thebe

Geen klantenstop bij Thebe

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.