Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

Tinie Kardol wordt hoogleraar gerontologie

Mark van Dorresteijn
Tinie Kardol wordt op 9 juni 2011 geinstalleerd als hoogleraar aan de Vrije Universiteit van Brussel. Hij gaat daar de leerstoel gerontologische vraagstukken bekleden. Hij zal onderzoek doen naar 'active aging'.
Tinie Kardol wordt hoogleraar gerontologie

Het hoogleraarschap combineert hij met zijn huidige functie van bestuursvoorzitter van de stichtingen Vughterstede en Mariënhoven, woon- en zorgcentra voor ouderen in Vught. Op deze manier wil hij wetenschap en praktijk met elkaar verbinden.

Wetenschap

Kardol promoveerde in 2004 met zijn onderzoek over de zorg voor zelfstandigheid in verzorgingshuizen en het bevorderen van die zorg. Sindsdien heeft hij verschillende promovendi begeleid bij hun onderzoek en colleges gegeven. Ook heeft hij diverse wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan. Sinds 2009 onderzoekt hij ten behoeve van gemeenten de behoeften van senioren. Hierbij vormen de toenemende vergrijzing en de sociale en financiële gevolgen hiervan een belangrijk aandachtsgebied. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter) (Foto – R. van den Brand )

Zorgvisie nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

8 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.