Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Toch ook verpleegkundigen ontslagen bij Ruwaard van Putten

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse gaat dit jaar 'een fors deel' van het personeel ontslaan. Het ziekenhuis maakte half januari de afspraak met vakbond NU’91 dat onder de ontslagen medewerkers geen verpleegkundigen zouden zitten. Hier komt het Ruwaard van Putten ziekenhuis in een reactie op website Nursing.nl op terug.
Toch ook verpleegkundigen ontslagen bij Ruwaard van Putten

Tijdens de reorganisatie zal een fors deel van de ongeveer 1100 medewerkers ontslagen worden. ‘Hier zullen ook verpleegkundigen bij zitten’, zegt Nadia Haifi, persvoorlichter van het Ruwaard van Putten op Nursing.nl. ‘Om hoeveel verpleegkundigen het gaat, is nog niet bekend. Dat gaan we nu onderzoeken. En natuurlijk gaan we kijken of we verpleegkundigen kunnen onderbrengen bij ziekenhuizen in de regio.’

Zeer verbaasd
Vakbond NU’91 is niet op de hoogte van de gedwongen ontslagen onder verpleegkundigen en is absoluut niet te spreken over de gang van zaken. ‘Half januari heeft NU’91 overleg gehad met de raad van bestuur van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis. Toen is er afgesproken dat er geen ontslagen zullen vallen in het primaire proces. Daarmee bedoelen we dat er ‘geen handen aan het bed’ gedwongen moeten vertrekken’, zegt Karin Weert, persvoorlichter van NU’91. ‘We zijn nu een maand verder en NU’91 is niet op de hoogte gesteld van nieuwe ontwikkelingen. We zijn zeer verbaasd te horen dat er nu wel ontslagen zullen vallen onder verpleegkundigen.’

Onhoudbaar
Haifi erkent dat die afspraken met vakbond NU’91 zijn gemaakt, maar noemt de situatie zoals die nu is ontstaan ‘onhoudbaar’.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.