Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Toekomstige ouderenzorg heeft geen personeelsprobleem

Redacteur Zorg+Welzijn
Extramuralisering en een andere leeftijdsgrens zal ertoe leiden dat er in de toekomst geen sprake is van een personeelstekort in de ouderenzorg. Dat stelt Eveline Castelijns, een van de auteurs van het boek 'De Vergrijzing Voorbij', dat vandaag is aangeboden aan staatssecretaris Van Rijn. ‘Opleidingen zijn belangrijk zodat zorgwerknemers kunnen overgaan naar zorg in huis.’
Toekomstige ouderenzorg heeft geen personeelsprobleem
Premium

‘De werkgelegenheid in de ouderenzorg

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Als over 10 jaar of eerder de futuralistische uitspraken van Eveline Castelijns helemaal niet uitkomen (en daar ben ik van overtuigd) ligt haar matig verkochte boek al lang op de vuilnisbelt, is eenieder haar uitspraken vergeten en zijn we waarschijnlijk nog steeds niet uit de financiele problemen veroorzaakt in de tijd dat allerlei bureaux via onzinnige en nietszeggende voorstellen en uitspraken hele grote rekening bij de zorg hebben neergelegd. EN ZO GAAT HET AL JAREN. Droom maar lekker door.

  2. Lees alle reacties
  3. Je zou denken dat Berenschot ook kennis heeft genomen van het regeerakkoord, maar helaas. Als de overheid beslist de ouderenzorg betaalbaar te houden door de toegang te beperken, dan neemt de vraag naar medewerkers niet toe. Immers: geen geld, geen werk.
   Mochten toekomstige overheden beslissen om wel meer geld uit te trekken voor ouderenzorg, dan kan er altijd gebruik worden gemaakt van een PGB. De afgelopen jaren hebben we gezien dat de PGB een enorme slapende capaciteit aan zorgaanbieders heeft aangeboord. De capaciteitsuitbreiding via het PGB was zo enorm dat de uitgavengroei financieel onhoudbaar was. Dat heeft geleid tot forse en pijnlijke ingrepen. Dat weet de gemiddelde Zorgvisie lezer, maar dit lijkt aan Berenschot voorbij te zijn gegaan.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.