Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Toekomstige vraag naar eerstelijnszorg online inzichtelijk gemaakt

Mario Gibbels
Het NIVEL en de NPCF hebben het Vraag Aanbod Analyse Monitor (VAAM) ontwikkeld. Daarmee is het mogelijk toekomstramingen te maken voor de zorgvraag in de eerste lijn. De applicatie is te raadplegen via www.nivel.nl/vaam.

De zorgvraagmonitor is vooral bedoeld voor organisaties die zich bezighouden met de beschikbaarheid en bereikbaarheid van eerstelijnszorg op lokaal niveau zoals gemeenten, GGD’s, regionale ondersteuningsstructuren, grotere gezondheidscentra of koepels, verzekeraars en regionale patiënten- en consumentenorganisaties.

De monitor is door iedereen kosteloos te gebruiken. Per buurt, wijk of gemeente worden de demografische gegevens en de zorgvraag kwantitatief in beeld gebracht. Ook wordt voor verschillende groepen cliënten een aantal kwalitatieve aandachtspunten aangegeven.

De toekomstramingen zijn een aanvulling op de bestaande functionaliteit van de VAAM. De online zorgvraagmonitor was al te gebruiken om de eerstelijnszorg in een wijk of regio beter af te stemmen op de huidige vraag van patiënten/consumenten. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.