Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Toenadering specialisten Sionsberg en De Friesland

Carina van Aartsen
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.
De medische staf gaat volgende week praten met De Friesland Zorgverzekeraar over een reddingsplan.
Toenadering specialisten Sionsberg en De Friesland

Alle medewerkers die ontslagen worden vanwege het faillissement van Zorggroep Pasana, blijven voorlopig onbetaald hun werk doen. Er geldt een patiëntenstop, de patiënten die er al liggen, worden doorbehandeld. Poliklinieken draaien tot nader order door.

Reddingsplan

De medische staf heeft zijn reddingsplan voor het ziekenhuis voorgelegd aan De Friesland Zorgverzekeraar en de toezegging gekregen dat de verzekeraar er serieus naar gaat kijken. Het plan is nog niet openbaar. Stafvoorzitter Jan Leendert Brouwer:  ‘Wij  zijn erg blij dat De Friesland naar ons plan wil kijken en hebben hier volgende week overleg over.’ Op de achterhand hebben de specialisten een groep investeerders. Wie dat zijn, wil Brouwer niet zeggen. Hij omschrijft het als een groep ‘ondernemende specialisten.’

Weekziekenhuis

Niet iedereen kan zijn baan houden als de doorstart doorgaat, zegt Brouwer: ‘Helaas moeten we afschalen. Wij denken dat we vijftig tot zestig fte kunnen behouden. De specialisten gaan allemaal in vrije vestiging en drukken dus niet op die kosten. ‘ De Sionsberg zou veranderen in een poliklinische voorziening die ondersteuning biedt aan anderhalvelijns zorg. Daarbij moeten we denken aan een weekziekenhuis met een short stay afdeling, acute zorg en ouderenzorg. De specialisten willen het ziekenhuis slimmer inrichten, zegt Brouwer. Er komen twee operatiekamers die door alle specialismen kunnen worden gedeeld.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.