Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Toestemming epd via centrale website

Mark van Dorresteijn
Zorgconsumenten kunnen binnenkort online toestemming geven voor het elektronisch uitwisselen van hun medische gegevens via het Landelijk Schakelpunt. Dat kan via de website Ikgeeftoestemming.nl via DigiD met sms. De website is in december beschikbaar.
Toestemming epd via centrale website

Huisartsen en apotheken kunnen zich aanmelden voor de website. Een patiënt kan de huisartspraktijk of apotheek op deze website zoeken, selecteren en de toestemming regelen met DigiD met sms of door online een formulier in te vullen, te printen en bij u in te leveren. Berichten die met DigiD met sms worden verzonden, kunnen huisartsen of apotheken via de dienst Opt-in van VECOZO bekijken en verwerken in hun eigen informatiesysteem. Zolang huisartsen of apotheken zich niet voor de dienst hebben aangemeld, kunnen patiënten enkel het formulier invullen en deze inleveren.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: VZVZ)

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Een mislukt LSP probeert hoe dan ook grip op de patientgegevens te krijgen. Betalen van artsen om vinkjes te zetten. Waar zijn de patientrechten. Volgende stap is betaalde artsen die vinkjes zetten bij benodigde organen voor donatie. Patient wordt producent?

  3. Als er een opt-in komt via de website, zal daarin ook staan waarvoor je precies toestemming geeft. Waarom is op de website van VZVZ op dit moment geen hard-copy toestemmingsformulier te vinden dat je nu al kan downloaden? Moet iedere burger zelf dit juridische stuk opstellen?

  4. Waarom volstaat een mondelinge toestemming ook? Dat lijkt me niet getuigen van zorgvuldigheid en tot problemen leiden voor zorgverleners (patiënt kan ontkennen toestemming te hebben gegeven) en voor de patiënt (hoe weet ik dan mijn huisarts niet per-ongeluk een vinkje bij mijn naam zet? Moet ik dat wekelijks vragen aan mijn behandelaars? )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.