Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Toezicht Aveleijn stapt op in 2011

Mark van Dorresteijn
De voltallige raad van toezicht van gehandicaptenzorgorganisatie Aveleijn legt volgend jaar de werkzaamheden neer. Alleen toezichthouder Berno Sauer blijft lid om kennis en ervaring te waarborgen binnen de nieuwe raad. Dat laat een woordvoerder van de organisatie weten.
Toezicht Aveleijn stapt op in 2011

Het vertrek van de toezichthouders hangt samen met het vertrek van de omstreden oud-bestuurder Johan van Praet. Hij kwam in opspraak doordat hij een renteloze hypothecaire lening van 550.000 euro kreeg als beloning voor zijn goede functioneren, boven op zijn salaris en andere bonussen.

Vervangen

“Met de komst van Rob Kievitsbosch als nieuwe bestuurder is Aveleijn in rustiger vaarwater

gekomen”, stelt de woordvoerder. “Om de continuïteit te bewaken, hebben we gewacht met het vervangen van de raad van toezicht tot de situatie weer stabiel was. We hebben besloten om Sauer aan te houden zodat hij zijn kennis en ervaring kan delen met de komende raad.”

Toezichthouders

De vertrekkende toezichthouders zijn: Netty van den Nieuwboer, Jos Dijkers, Gert-jan Oplaat, Joan Rijpma en Herman Spenkelink. Berno Sauer versterkt de nieuwe raad van toezicht. Wim Gaalman vertrok al in 2009 nadat de hypotheekregeling aan het licht kwam. De nieuwe raad moet in het voorjaar van 2011 gevormd zijn. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Hypotheekdirecteur Aveleijn krijgt toch bonus

Rob Kievitsbosch wordt nieuwe bestuurder Aveleijn

Van Praet ontslagen bij Aveleijn

OR Aveleijn eist vertrek van bestuurder Van Praet

Zorgvisie nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.