Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Toezichthouder schrapt lening directeur Aveleijn

De raad van toezicht (RvT) van zorginstelling Aveleijn uit Overijssel heeft besloten de hypothecaire lening aan directeur Johan van Praet te schrappen. In een uitzending van RTV Oost liet Netty van den Nieuwboer, voorzitter van de raad van toezicht, weten dat het besluit is ingegeven door de maatschappelijke onrust.

Vorige week werd bekend dat de directeur een renteloze hypothecaire lening van 550.000 euro kreeg als extra beloning voor zijn goede functioneren, boven op zijn salaris en andere bonussen. De RvT wil in overleg met Van Praet, in plaats van de renteloze lening, een nieuwe afspraak maken over een eenmalige financiële bonus.

Gaalman stapt op

Naar aanleiding van alle commotie besloot Wim Gaalman, lid van de raad van toezicht, zaterdag per direct op te stappen.

Beloning Praet

Uit het jaarverslag blijkt dat de directeur vorig jaar 213.000 euro ontving, inclusief extra bonussen van 13.000 euro voor zijn goede functioneren. Daarnaast beschikt de bestuurder over een eigen auto met een cataloguswaarde van 70.000 euro. Over 2008 boekte stichting Aveleijn een positief bedrijfsresultaat van 7.079.000 euro. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees meer:

Aveleijn verstrekt bestuurder hypotheek van 550.000

Luxe jaarverslag van thuiszorg wekt ergernis

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.