Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Van Dalen definitief weg bij Erasmus MC

Henk van Dalen heeft de raad van toezicht van het Erasmus MC laten weten dat hij per 1 april 2016 definitief zijn functie als lid van de raad van toezicht wil neerleggen.
Henk_van_Dalen400.jpg

In een toelichting zegt Van Dalen: ‘De lopende dossiers binnen het Erasmus MC vragen om een volledig bezette RvT, die al haar taken en verantwoordelijkheden kan invullen. Er is daarom een soort natuurlijke grens aan een periode van tijdelijk teruggetreden zijn. Voor mij is dat in principe 4 á 5 maanden. Ik vind het daarom reëel om mijn functie als lid van de RvT definitief neer te leggen.’

Besluit
Het besluit volgt op het begin november 2015 reeds aangekondigde tijdelijk terugtreden in verband met de onderzoeken bij Vimpelcom, waar Van Dalen van september 2010 tot september 2013 CFO was. De raad van toezicht en de Raad van Bestuur danken de heer Van Dalen voor zijn inzet en betrokkenheid bij het Erasmus MC gedurende de afgelopen twee jaar.

Corruptie
VimpelCom raakte in een internationaal corruptieonderzoek verzeild. Het bedrijf betaalde tussen 2006 en 2012 in totaal ruim 144 miljoen dollar aan een brievenbusfirma van de presidentsdochter Gulnara Karimova van Oezbekistan, in ruil voor frequenties op de gsm-netwerken in dat land. Van Dalen was in 2011 financieel directeur van het bedrijf, toen VimpelCom de laatste smeergeldbetaling van 30 miljoen dollar overmaakte.

Dossier Governance
In het dossier Governance staan artikelen over de wijze van besturen, de gedragscode en het toezicht op organisaties.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.