Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Toezichthouders JBZ doneren aan kinderafdeling

Mark van Dorresteijn
De leden van de raad van toezicht van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) hebben besloten tien procent van hun jaarvergoeding te schenken aan de Stichting Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Het geld gaat besteed worden aan het opvrolijken van de nieuwe kinderafdeling door middel van een muurschildering.
Toezichthouders JBZ doneren aan kinderafdeling

In 2009 bedroeg de bezoldiging van de zeven toezichthouders in totaal ruim 70.000 euro. Voorzitter van de raad van toezicht Theo de Raad: “Ik verheug mij al bij het zien van de kinderlach die zeker bijdraagt aan een voorspoedig herstel.”

Fondsenwerving

De fondsenwerving binnen en buiten het ziekenhuis begint steeds beter op gang te komen, legt woordvoerder Trudy Lemmers van de stichting uit. “Eerder heeft de raad van bestuur ook al een donatie gedaan aan de stichting. Op dit moment zamelen ook de medisch specialisten een bedrag in voor de fontein op het voorplein. Zo proberen we het ziekenhuis extra mooi aan te kleden.”

Intern en extern

“Voorbeeldgedrag van bestuur, medisch specialisten en medewerkers is belangrijk voor een positieve houding van de externe gevers”, stelt Lemmers. “Als die zich niet in zouden zetten, is het brede publiek ook niet zo gemotiveerd. Dat is de reden dat ook medewerkers benaderd worden in het kader van de fondsenwerving.” Op dit moment kent de Stichting zo’n 220 Vrienden. In het najaar start een ledenwervingsactie – ook onder medewerkers – om dit aantal verder uit te breiden.

Projecten

Andere projecten waarvoor de stichting geld inzamelt, zijn bijvoorbeeld een Islamitische gebedsruimte, kunstprojecten en extra prettige inrichting van het dialysecentrum en het oncologisch centrum. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Knuffelscanner stelt kinderen gerust

Zorgkonijn duikt op in Emma Kinderziekenhuis

UMC’s komen met plan concentratie kindergeneeskunde

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.