Toezichthouders willen 20 procent meer beloning

Meer dan de helft van de raden van toezicht in de zorg vindt hun vergoeding te laag. Ze vinden dat ze ruim twintig procent meer beloning zouden moeten krijgen. Dat is een van de bevindingen van het Nationaal Commissarissen Onderzoek 2015.
Geld_Fotolia_450.jpg
Foto: Fotolia

De vergoedingen van raden van toezicht en commissarissen lopen sterk uiteen, blijkt uit het Nationaal Commissarissen Onderzoek 2015 dat Auke de Bos, partner van Ernst & Young en hoogleraar aan de Erasmus universiteit, jaarlijkse uitvoert met Mijntje Lückerart-Rovers, hoogleraar Corporate Governance aan de Universiteit van Tilburg/Tias. 61 procent krijgt een vergoeding tussen de 5.000 en 25.000 euro. De grootverdieners zitten bij de beursgenoteerde ondernemingen. Zij krijgen gemiddeld 56.000 euro. Bij zorginstellingen is dat 9.000 euro. Dat is minder dan bij woningcorporaties (12.000 euro), maar meer dan  onderwijsorganisaties (6.000 euro).

Drijfveer zorgtoezichthouder is maatschappelijk belang
De tevredenheid over de

0
22

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.