Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Tom Oostrom algemeen directeur Nierstichting

Tom Oostrom is benoemd tot algemeen directeur van de Nierstichting. Hiermee treedt hij in de voetsporen van Paul Beerkens, die op 1 augustus met pensioen is gegaan.
Tom Oostrom algemeen directeur Nierstichting

Tom Oostrom was van 2005 tot 2010 adjunct-directeur en hoofd van de sectie Beleid van de Nierstichting. In deze periode heeft hij zich onder andere sterk gemaakt voor preventie. Zo was Oostrom verantwoordelijk voor de ontwikkeling van beleid gericht op het voorkomen en de vroegtijdige opsporing van nierziekten. “We blijven ook in de toekomst alles op alles zetten om op tijd in te grijpen en te voorkomen dat mensen zijn aangewezen op dialyse. Dialyse neemt maar beperkt de filterfunctie van de nieren over en grijpt diep in het dagelijkse leven van nierpatiënten in. Transplantatie is naar onze overtuiging op dit moment dan ook de best mogelijke behandeling.”

Adjunct-directeur

Oostrom wordt in zijn functie van adjunct-directeur opgevolgd door Paulien Pleijter. Na verschillende functies vervuld te hebben bij PR-adviesbureaus trad Pleijter in 2002 aan bij de Nierstichting als hoofd van de sectie Communicatie en PR, een functie die zij ook in de toekomst blijft vervullen. Lidy Vlaskamp is benoemd tot hoofd van de sectie Beleid van de Nierstichting. In het verleden vervulde Vlaskamp verschillende lijn- en staffuncties in de gezondheidszorg. In deze hoedanigheid was zij mede verantwoordelijk voor ontwikkeling van beleid en de vertaling van wetgeving naar de praktijk in de gezondheidszorg. Ook was Vlaskamp jaren werkzaam als docent Gezondheidsrecht. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Thuis-EPD voor nierpatiënten

Rotterdamse ziekenhuizen werven levende nierdonoren

Uitvinder kunstnier overleden

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.